Ansæt skarpe internationale IT-medarbejdere

Annonce

Den danske IT-branche har brug for specialiseret arbejdskraft, og der er brug for der bliver uddannet flere i Danmark, men der er også et stærkt behov for udenlandsk arbejdskraft. IT-branchen er et af de mest internationale arbejdsmarkeder, hvorfor det vil være en stor fordel for virksomheder at ansætte udenlandske medarbejdere i sin IT-virksomhed for at skabe vækst og udvikling.

Rekruttering

Udenlandske medarbejdere kan skabe et nyt syn på din virksomhed og de kommer med nogle andre kompetencer inden for teknologi og kan komme med andre måder at gøre tingene på. Det kan udvikle din virksomhed i en positiv retning og skabe vækst, og ikke mindst hæve dig over konkurrenterne. At finde og hyre folk fra udlandet kan være en svær proces hvis ikke man har erfaring med det tidligere.

En mulighed er at samarbejde med et erfarent rekrutteringsfirma med evner i executive search og som har et stort internationalt netværk. De kan sammenligne kandidater og analysere om de har den rette erfaring og kulturelle fit til din virksomhed.

Processen

Rekrutteringsprocessen med et internationalt rekrutteringsfirma foregår således at de vil lave en bred konsultation med dig og din virksomhed i forhold til behov, en omfattende forståelse af virksomheden, forretningsmål, kultur og særlige krav, og så udvikler de den ideelle kandidat. Rekrutteringsfirmaet udvikler derefter kommunikationsmateriale, der kan skabe interesse om jobbet i din virksomhed. De hiver så fat i deres kollegaer rundt omkring i verdenen, og tager sig af de ansøgninger de får ind. De potentielle kandidater bliver screenet, deres kvalifikationer bliver grundigt gennemgået, tidligere resultater bliver bekræftet, motivationen og personligheden bliver vurderet samt en bedømmelse af deres styrker og svagheder.

Det kan være at du ønsker at dine nye IT-medarbejdere skal komme fra Sverige, så den kulturelle forskel ikke bliver for stor, og så det eventuelt ikke kræver så meget for medarbejderne i forhold til flytning og så videre.

Rekrutteringsfirmaet står typisk for jobsamtalerne og informerer dig som klient løbende, men hvis du ønsker at være med til mødet, kan du finde billetter til Stockholm nemt og hurtigt, og få mulighed for at møde kandidaterne selv, så du får indflydelse og det kan give dig en idé om hvordan gennemsnitsniveauet er blandt de svenske IT-folk.

Når I har fundet nogle potentielle kandidater, holder rekrutteringskonsulenten og dig et møde om dem der måtte være det bedste fit for din virksomhed.

Integrering

Når du har fundet den rigtige kandidat, er det tid til at de skal onboardes og integreres i virksomheden. Hvis der er nogle kompetencer de mangler, så kan du sørge for at de kommer på kursus i nødvendige programmer, såsom et kursus i Excel på det niveau du ønsker. Det er muligt at tage kurserne på dansk eller engelsk, og kan holdes i jeres virksomhed, hvis I ønsker det.

Der er nogle forskellige love og regler for udenlandsk arbejdskraft, og det er en rigtig god idé at sætte sig ind i kravene. Blandt andet skal EU-borgere, der arbejder i Danmark i over tre måneder registreres hos Statsforvaltningen, men statsborgere i Sverige, Norge, Finland og Island er fritaget for dette.

Hvis medarbejderen skal betale skat i Danmark, skal de have et skattekort, dog er det nemmeste for den udenlandske medarbejder, der også skal bosættes i Danmark, at benytte sig at muligheden for at registrere sig til alle de nødvendige ting hos International Citizen Service i København, Aarhus, Aalborg eller Odense.

Gør processen nem for din nye internationale medarbejder mere simpel, ved at hjælpe dem med dette og giv dem nogle råd til alle de nødvendige ting, der kræves.