Få en sund computer

Annonce

Døjer du også med en langsom computer? Så kender du til irritationen ved at skulle vente på computerens opstart og sukket du udbryder så snart du skal åbne en ny fane. Du ved det tager lang tid for computeren at forholde sig til nye ting, og derfor får du herunder 3 tips til at optimere din computers hastighed.

1.      Hold din computer ren

Rengøring. Ja, du kan altså ikke blot nøjes med at rengøre resten af hjemmet. Du skal også have computeren med. Computeren har en masse forskellige åbninger, hvor det her er vigtigt at få snavs ud. Der kan samle sig en masse støv og det vil i værste fald få din computer til at brænde sammen. Indtil da, vil din computer arbejde langsomt, fordi den skal bruge mere energi på at arbejde optimalt. Husk derfor altid at få snavset ud, alle de steder det kan komme ind.

2.      Slet unødvendige dokumenter

Noget der virkelig kan gøre din computer langsom, er hvis du har en masse billeder, dokumenter eller programmer, som fylder en masse. Muligvis bruger du ikke det halve af dem, så derfor skal du slette det. Måske du har en masse billeder, billetter eller videoer fra sidst du var på tur i København. Hvis du ikke ønsker at slette det, så overfør det hele til en harddisk. Ligesom mennesker, kan computeren ikke tåle at blive overbelastet – på et tidspunkt vil vi blive uarbejdsdygtige.

3.      Genstart computeren

Virker absolut intet af det ovenstående? Så kan din computer godt trænge til en genstart. Ikke en af dem, hvor du tænder og slukker. Nej, den skal genstartes helt til fabriksindstillingerne. Som før nævnt, så ligger der typisk en masse dokumenter og ubrugte programmer, som alene har til formål at dræne til computer. Det kan også være, at en del af disse programmer har trukket virusser med sig. For at starte på en frisk, skal du derfor gendanne fabriksindstillingerne på din computer, så den bliver så god som ny. Husk igen, at overføre alt det du ikke vil miste til en harddisk, da alt ellers vil blive slettet.